perjantai 2. toukokuuta 2014

Tyttö ja hevonen


Viimeinkin valmis! :) En muista koska olisi ollut näin hauskaa työstää jotain piirustusta kuin tätä. Muistan kuinka ensimmäistä kertaa kun kuulin että minun pitäisi piirtää hevosaiheinen piirustus, kiemurtelin tuskissani kun mietin että miten ihmeessä minä hevosen piirtäisin. On jotenkin jännä, että vaikka kuinka yritän opetella mallista piirtämään, kaikesta tulee aina niin omanlaistansa jälkeä. En osaa piirtää oikeaoppisesti varmaan mitään. Mutta sitten keksinkin, että hei, entäs jos idea kaikissa olisikin juuri se, ettei mikään näytä siltä miten oikeaoppisesti asioiden pitäisi näyttää. Entä jos piirtäisinkin juuri sillätavalla kuin mielikuvissani asiat nään. Niin kuin kynän jälki minulla näyttää. Siinäpä vasta onkin hauskaa puuhaa, koska silloin pystyy löytämään rajattomasti kaikenlaista mistä saada aihetta piirustuksiin. Jos minkään ei tarvise näyttää juuri AIDOLTA, vaan mielikuvituksen tuotteelta, sillioinhan oikeastaan voi piirtää mitä tahansa. Ja niin sitten aloinkin piirtämään hevosia tähänkin piirustukseen. ja koska piirustus oli suunnattu 10-vuotiaalle ystäväni tyttärelle, riemastuin suunnattomasti ajatuksesta kuinka saan piirtää kirkkailla väreillä jotain tyttömäistä ja lapsenomaista (vaikka ainahan tyylini on ollut aika naivi tavalla tai toisella..) Niinpä aloitin piirtämään ensin keltaista keppihevosta, jonka muistin lapsuudestani. En muista oliko se omani vai siskoni, mutta yhtäkkiä oli äärimmäisen tärkeää saada se mukaan kuvaan, aloittaa sillä. Laittaa lapsen mielikuvitus liikkeelle tuon keppihevosen mukana. Tämän keppihevosen seuraksi halusin tytön, joka voisi ratsastaa hevosella mielikuvitusten maailmaan, jossa erilaisissa asioissa voi nähdä erilaisia mielikuvitushahmoja. Taustalle halusin sitten kaksi hevosta, äidin ja tyttären sydänkuvien sekamelkaan ja lopuksi kaiken kruunaa oikealla näkyvä haltiatar, joka ikään kuin suojelee tuolta taustalta tyttöä ja tämän mielikuvitusta. Yhden ainoan huonon puolen keksin kyllä tähän piirustukseen. Se että se loppui kesken.
Onneksi kuitenkin seuraavia projekteja olen ehtinyt jo aloittaa, jotka ovat myös olleet äärimmäisen mukavia. Nyt työn alla on kissapiirustus ja välistä olen piirtänyt eräälle tutulle tatuointiehdotusta bumerangista ja kahdesta pallosta, joista varmaan myöhemmin tulee ihan kuvaakin tänne. 
Ja ei toki suinkaan kannata unohtaa, että antaessani tämän piirustuksen oikealle omistajalleen, sekä ystäväni että hänen tyttärensä olivat erittäin innoissaan piirustuksesta. Jopa siinä määrin että ystäväni halusi tilata sekä heidän olohuoneeseen että pojalleen uudet piirustukset. Aiheet on vielä vähän auki, mutta ainakin tekeminen ei lopu pitkään aikaan vielä kesken piirustusprojektien parissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti