maanantai 14. huhtikuuta 2014

Hevosaiheisen piirustuksen rustailua



Olen piirtämässä tuttuni tytölle hevosaiheista piirustusta. Ei mikään yllätys, että hevosien piirtäminen on aina ollut jotenkin haastavaa itselle. Nyt sitten yritän piirtää niitä, jäiks. Kuvassa näkyvistä hevosista en oikein tiedä näyttääkö ne nyt edes hevosille, mutta mikäs siinä, mielikuvitushevosia jos ei muuta sitten.
On ollut mukavaa viimeiset päivät kun on ollut aikaa paneutua kunnolla piirtämiseen. Musiikin soidessa taustalla on ollut mitä mielenkiintoisempia hetkiä kun on saanut piirtää musiikin inspiroimana uudenlaista aihetta paperille, ja katsoa mitä sieltä tällä kertaa oikein tulee. Viime aikoina itseäni on kiehtonut hirveästi piirtää ja yhdistellä erilaisia sääelementtejä piirustuksiin mukaan. Avaruutta, aurinkoa jnejne. Mukaanlukien kukkaan tulleita ihme hahmoja. Vasen tausta on vielä aivan hämärän peitossa, mitä sinne aion laittaa. Se selkenee sitten ajallaan. 

Minusta on kiehtovaa, miten alussa valkoisena hohtava tyhjä paperi saakin yhtäkkiä uuden ilmeen. Kuinka tyhjästä syntyy jotain uutta, jotain, mitä tässä maailmassa ei ole, mutta mielikuvissa kuviot ja sen tuomat illuusiot matkustavat matkassani tiiviisti mukana. Saadessani sen paperille, se ei olekaan enää mielikuvaa, se on oikea kuva paperilla. 

Joka tapauksessa, tänään on ollut muutenkin mukava päivä. Sain meinaan ostettua viimeinkin paljon uusia Pro Marker tusseja täkäläisestä askarteluliikkeestä. Niiden siivisttämänä saatankin tästä pistää kahvin porisemaan, katsoa hetken ulkona kirkkaana paistavaa aurinkoa, ja kun ensimmäinen hörppäys tuoretta mustaa kahvia saapuu huulilleni, kynä kädessäni saattaa alkaa raapustamaan taas uusia kuvioita paperille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti